Om os

Hvorfor lave en bibelpodcast?

Vi savnet en introduktion til, hvad Bibelen går ud på, hvis man ikke kender historierne på forhånd. Det er begrænset, hvor mange resurser, der faktisk findes på dansk, når det handler om at lære Bibelen at kende. Med en podcast er det muligt at skabe et rum, hvor Bibelens fortælling kan få plads og blive levende, mens det også er muligt at hjælpe forståelsen af fortællingen på vej. Ved at tage historierne i rækkefølge og i den sammenhæng, de bliver fortalt i, håber vi, at der nu er mange, som vil benytte anledningen til at lytte sig gennem Bibelen og på den måde få skabt en forståelse for, hvad det er, den gamle bog har på hjerte.

Hvorfor hedder podcasten “Den store fortælling”?

Vi forsøger at udforske, hvordan Bibelen ikke bare kan ses som en samling af løsrevne brudstykker af beretninger, historier og poesi, men derimod kan ses som en stor sammenhængende fortælling med en spændende udvikling og en interessant afslutning – også selv om Bibelen er skrevet over flere århundreder. Det handler om Gud og mennesker, det gode og det onde, og om Guds plan for en bedre verden. Vi håber, at du sammen med os vil kunne fange den røde tråd ved at høre Bibelens mange tekster og historier blive kædet sammen i en lang fortælling – Den store fortælling!

Hvorfor læser vi fra Bibelen 2020?

Vi ønsker at præsentere Bibelens tekster i det mest moderne danske sprog, vi kan finde. Bibelen 2020 har det mest mundrette og nutidige sprog blandt de danske bibeloversættelser. I vores arbejde med at forberede afsnittene i podcasten læser vi også andre oversættelser. Her bruger vi især den autoriserede oversættelse fra 1992, der ofte er tættere på grundtekstens formuleringer. De forskellige oversættelser har dog hver sin styrke i deres måde at gengive de hebræiske og græske grundtekster, som er inspirerende at dykke ned i. Vi oplever selv, at vi i vores arbejde med podcasten ser historierne i et nyt lys, og vi føler ofte, at vi genopdager fortællingerne og finder nye detaljer i de tekster, vi troede, vi kendte så godt.

“Allerede fra den første side i Bibelen står de store fortællinger i kø. […] Her kan man læse og blive klogere på sig selv, på vores kultur og på den store fortælling om Gud og mennesker.”

Bibelselskabet, omslaget til Bibelen 2020

Hvem er vi?

Først og fremmest er vi tre gode venner, der hver især har en passion for Bibelen og dens fortælling. Det er denne passion, der motiverer os til at dykke ned i teksterne og til sammen at forsøge at formidle det videre til dig.

Torben Rasmussen
Jeg har altid interesseret mig for Bibelen og for historiske emner. Jeg kan lide at forestille mig, hvordan det har været at være til stede i historiske begivenheder og på historiske steder. Jeg er uddannet skolelærer med linjefag i bl.a. dansk, historie og biologi og har arbejdet som lærer i 15 år. I dag arbejder jeg som spejderchef for Adventistspejderne i ungdomsorganisationen SABUS. I fritiden elsker jeg at spille musik og tage familien en tur i skoven eller med på vandet i vores sejljolle.

Andreas Müller
Jeg er optaget af de mange forskellige måder at forstå verden på og gøre ting på. Det kommer til udtryk i de historier, der er omkring os – i forskellige kulturer og på forskellige tider. Interessen begyndte nok, da jeg rejste og boede i nogle af de lande, Bibelen foregår i. Jeg er uddannet i anvendt filosofi og ledelse, hvor jeg bl.a. har nørdet med måder, man forstår og arbejder med tekster på. Jeg arbejder til dagligt med musik, etik og undervisning.

Robert Sand
Fordybelse i specielt beretninger fra Bibelens gamle testamente inspirerer mig. Det er spændende, når beretningen ses i dens kontekst. Derigennem giver den større mening i dag, end hvis den bare blev læst med nutidens briller. Jeg er uddannet teolog og har arbejdet som præst i 9 år. Derefter supplerede jeg med en uddannelse som IT & Elektronikingeniør og arbejder i dag med automatiseret softwaretest. Fritiden går med byggeprojekter, elektronik og familien.

Kontakt os

Kontakt os gerne med spørgsmål eller kommentarer på kontakt@denstorefortaelling.nu